Close
k

Projects

Contact

News

Let's connect

Troy SEO Case Study

Marka Hakkında

Troy APR’ ın Doğuşu;

Artı Bilgisayar bundan tam 31 yıl önce 1992 yılında Şişli’de Apple ürünlerini kurumsal & bireysel kullanıcılara ulaştırmak amacı ile müşteri memnuniyetini odağına alarak yazılım/donanım desteği sağlamak ve satış sonrası hizmet sunmak üzere kurulmuştur.

2006 yılında gelişen sektör dinamikleri ve Artı Bilgisayar’ın başarılı ticari çizgisi ile markanın perakende sektöründeki yüzü olan Troy markası Hilal ve Hayati Tiryaki tarafından kurulmuştur. Aynı yıl Kanyon Alışveriş Merkezinde Türkiye’nin ilk Apple Premium Reseller mağazasını açan Troy, böylece Apple ürünlerini ayrıcalıklı şekilde son kullanıcı ile buluşturan ilk firma olmuştur. Troy’un sektördeki ilk firmalardan biri olması birçok alanda ilke imza atmasına olanak sağlamıştır.Bugün, sağladığı hizmet kalitesini daha fazla Apple kullanıcısına ulaştırmak için, İstanbul, Ankara, Antalya, Eskişehir, İzmir ve İzmit’in de bulunduğu 6 farklı şehirde toplamda 16 mağaza ve online kanalda troyestore.com ile müşteri memnuniyetini ön planda tutarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Projedeki Gelişim Alanları ve Fırsatlar

Mevcut sitenin taranabilirlik özelliğinde gelişim alanları ve  UX açısından kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmanın mümkün olabileceği tespit edildi.

Sitenin hız performansının ise sıralama açısından dez avantajlı olmasına neden olduğu gözlendi.

Robots.txt dosyası, server tarafından oluşturulan 404 sayfaları, mobil uyumluluk, kopya durumundaki sayfaların bulunması başlıklarındaki geliştirmelerin sitemizin tarama bütçesine olumlu katkı sağlayacağı analiz edildi.

Sitemizde Schema yapısının aktif kullanılması ve var olan Schema kodlarındaki hataların iyileştirilmesi, GoogleBot’ların sitemizi anlamlandırmasında daha iyi sonuçlar vereceği görüldü.

Proje Hedefleri & Alınan Aksiyonlar

Troy mağaza zincirinin katkısı ile brand trafiğimizin yükselmeye devam ettiği görüldü.

Buna katkı sağlamak için  non-brand trafiğimizin de SEO çalışmaları ile yukarıya doğru ivme kazanması amaçlandı.

İlk etapta crawl budget optimizasyonu dahilinde çalışmalarımıza başladık. Robots.txt ve Sitemap optimizasyonlarımızı gerçekleştirdik. Düzenli Google Search Console ve Screaming Frog taramaları ile 404 ve 301 gibi durum koduyla çalışan URL’lerimizi sitemizin içerisinden de temizledik.

İkinci etapta site hızımızı ve mobil UX durumumuzu optimize edebilmek amacıyla çalışmalarımızı gerçekleştirerek hem mobil hem de masaüstü versiyonda sitemizin hızını ve kullanılabilirliğini optimize ettik.

Var olan kopya 404 sayfaların optimizasyonları için robots.txt dosyamızı da belli patternlerdeki URL’leri engelleyip güncelleyerek yönlendirme çalışmalarımızı tamamlayarak bu sayfaları kullanıma kapattık.

Üçüncü etapta ise sitemizi kategori içerikleri ile besleyerek daha fazla anahtar kelime sinyalleyebilmek adına kategorilerimizi güçlendirdik.

Proje Sonucu

Başlangıç tarihi olan 31 Mayıs 2022 tarihinden 31 Aralık 2022 tarihine kadar yürütülen proje kapsamında Google Search Console baz alınarak Click verilerinde %273 artış gözlemlenmiştir. Yine aynı tarih baz alınarak Impression verilerimizi hesapladığımız zaman Impressionlarımızda %197 artış gözlemlenmiştir.

Aynı tarih aralığı olan 31 Mayıs 2022 – 30 Kasım 2022 tarihlerinde Non-Brand Click datalarını incelediğimiz zaman %485 oranında yükseliş gerçekleşmiştir. Impression datalarımızı incelediğimiz zaman ise aynı tarihler arasında %166 artış gözlemlenmiştir.

 

Analytics verileri baz alındığında;

Organik Dönüşüm incelendiği zaman ise Revenue artışı %747 olarak tespit edilmiştir.

Transaction miktarına bakıldığı zaman ise %470 artış gözlemlenmiştir.

1 Mayıs 2022 – 31 Mayıs 2022 ve 1 Aralık 2022 – 30 Aralık 2022 tarihleri arasındaki New User sayısı karşılaştırıldığı zaman %275 artış gözlemlenmiştir. Aynı tarihler kıyaslandığı durumda ise oturum süremizde %18 artış ve Bounce Rate oranımızda %9 düşüş gerçekleşmiştir.

case_kapak2

Proje Sorumlusu: Ekin Coşkun , Ayça Ofluoğlu

0